Wednesday, February 25, 2015

Koskettamisen sietämätön keveys

-> Halailukestit tulivat Helsinkiin – toimittaja meni mukaan ja antoi tuntemattomien koskea itseään <- br="" style="background-color: white; color: #141823; font-family: Helvetica, Arial, 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 19.3199996948242px;">

Hyvä meininki. Ihminen on laumaeläin, ja ihmiselle tekee hyvää hoivata jengissä. Meille heteromiehille on äärimmäisen tervehdyttävää tajuta suoran omakohtaisen kokemuksen kautta, että toisia miehiä voi halata, paijata, silittää ja hoivata. Jotkut ilmeisesti pelkäävät tällaisen toiminnan asettavan heidän miehuutensa tahi heteroseksuaalisuutensa vaakalaudalle, mutta jos jostakin, kertoo tuollainen asenne ensisijaisesti omista epävarmuuksista (joista ei ole mitään pahaa, mutta joita on hyvä kyseenalaistaa ja kohdata ja työstää).

Kivoja miehiä tuntuu ihanalta pitää hyvänä, niinku kivoja naisia ja muunsukupuolisiakin. Ja kissoja, koiria, leguaaneja ja tähtikuonokontiaisiakin.

Jotkut mun elämäni parhaista kokemuksista on tullu, ku oon ollu jakamassa kaupungilla/festareilla ilmaisia halauksia tuntemattomille. Useimmat ihmiset nyt vaan kaipaa sitä että joku tarjoaa turvallista, helppoa inhimillistä läheisyyttä. Ja sellaset ihmiset tulee hakemaa halauksia, joiden olemuksesta kelais omien stereotypioidensa kautta, että toi tyyppi ei saletisti ainakaan halua mun kosketusta.

Ihmisille tekee tosi hyvää kokea muunkinlaista läheisyyttä kuin seksuaalisesti suuntautuvaa. Ja voi olla hyvinkin parantavaa saada kokemuksia siitä, että oman seksuaalisen suuntauksen mukaisia, viehättävinäkin pitämiään kanssaihmisiä voi koskettaa ilman seksuaalista intentiota. Itekin oon huomannu, että monesti kun oon ajatellu kaipaavani seksiä, silkka platonisempi läheisyys onkin tehnyt oikein kylläiseksi. Koen muunlaisen läheisyyden eheyttäneen myös seksuaalisuuttani, mm. mahdollisten vuorovaikutustapojen kirjoa avartamalla.

Keskinäinen huolenpito <3 p="">

No comments: