Friday, October 3, 2014

Tatuoitunut hänen aivoihinsa

Vuosia sitten yks sälli oli kuuntelemassa soittoani steissillä. Raffi katujäbä, tai kuten itse itseään kutsui, kelmi, varmaan suunnilleen ikäiseni, ollut luultavasti ainakin viimeiset kymmenen vuotta jatkuvassa kännissä tai muuten vaan kuoseissa.

Vuosia kului lisää, ja kaveri tuli uudelleen kuuntelemaan ja juttelemaan. (Tästäkin on nyt jo jokunen vuosi.) En siltä istumalta heti muistanut häntä, kun tapaan niin paljon ihmisiä, mutta hän kertoi, että tuona ekana yönä jona hän oli jäänyt kuuntelemaan, häntä oli myöhemmin puukotettu, jonka jälkeen oli mennyt useita viikkoja sairaalassa, ja suuren osan tuosta ajasta soittamani versio Alanis Morrissetten Thank U -biisistä oli soinut hänen päässään. Hän tahtoi kuulla biisin uudelleen.

Viime aikoina oon nähny tyyppiä vähän väliä soittaessani. Aina yhtä heikossa hapessa, mutta aina myös jotenkin auki, herkkänä, fiilistelevänä. Jotenkin se näkyy hänen kasvoistaan.

Tänään hän jäi taas kuuntelemaan. Otti käyntikortin, kerroin että käsintehdyt korttini tuo onnea jos haluu niin. Toivoi Nirvanan Heart-Shaped Boxia ja piti kuunnellessaan korttia sydäntään vasten.

Juteltiin vähän lisää, ja hän sanoi että ääneni ja erityisesti soittamani Thank U on tatuoitunut hänen aivoihinsa. Kerroin että diggaan hänestä kun hän uskaltaa tuntea ja näyttää sen. Itkeä musiikista ja elämästä ja sillee. Se kun ei oo mitenkään itsestäänselvää, ei etenkään raffien jäbien piireissä, joissa on pidettävä kuoria yllä ja esitettävä kovaa ettei tuu jyrätyksi. (No ei se kyllä varmaan oo itsestäänselvää yhtään missään piireissä.)

Kun hän oli lähdössä, kysyin että halataanko. Vähän jännittikin, ei oo kaikista helpointa ehdottaa halaamista semituntemattomalle miehelle. Hän sanoi että mielellään ja vaihdoimme syvän halauksen. Hän sanoi että se aiheutti ihan ihmeellistä aaltoilua, ja niin se teki mussakin, semmosta sattuu kun ihmiset oikeesti kohtaa ilman suojauksia.

Täl viikol on ollu aika kämäsiä soittopäiviä mutta tänään on poikkeuksellisen nanna flow. Ruoka on syöty, meen takas töihin.

No comments: