Tuesday, June 17, 2014

Kujallaoleva urpo

Viime lauantaina kun olin katusoittamassa, aiemminkin häiriköinyt kuosinen somali huitas mua naamaan sillä seurauksella, että hampaani repi huultani, ja huuli on nyt haavainen ja turvonnut eikä tee mieli laulaa tai pussailla.

Se teki sen siksi, etten tällä viikolla menis katusoittamaan tonne rännän keskelle vaan jäisin himaan miksaamaan Härmälän Mimosa -levyä. Hyvin toimii.

Vaikka olenkin sinänsä oikein tyytyväinen siitä, että fokusoidun vihdoin kunnolla tuotantopuuhiini, Mohammed (tai mikä nyt sitten onkin oikea kirjoitusasu, en tiiä kun kuulin poliisilta nimen vain suullisesti) pääsi viettämään loppuiltaansa putkassa. Rapsuahan tosta tietenkin vain tulee, eli väkivaltainen ja tuskin kovinkaan kaksisilla elämän lahjoilla siunattu raukkaparka jatkanee samanlaisia touhuja vastaisuudessakin (poliisi mainitsi, että ihan tuttu tyyppi virkavallalle), mutta such is life.

Arvostaisin, jos Suomen lainsäädännössä tarjottais uhreille mahdollisuus viettää aikaa rikoksentekijän seurassa. Tämä saattaisi edesauttaa tekijöiden ymmärrystä siitä, että teoilla on seurauksia, ja että kohteet ovat oikeita ihmisiä (ja toki myös toisin päin). Kohtaisin tyypin mielelläni ajan kanssa, valvotusti, ilman väkivallan uhkaa. (Joo, on mussa myös puoli joka mielellään vetäis kyseistä vajokkia kunnolla dunkkuun, mutta ei siitä ois liiemmin hyötyä, enkä todellakaan haluis ryhtyä semmoseen jos itsepuolustus ei sitä oikeasti vaatis, ja siksi otin tossakin tilanteessa iisisti.)

Vituttaa tollaset idiootit, mutta samanaikaisesti tiedän, että siinä missä oma elämäni on herkkua, heidän elämänsä todennäköisesti on lähinnä kurjaa ja ankeaa paskaa, joka on tietysti aika suuri sääli. Tollekin tyypille toivoisin onnellisuutta, koska sit sen ei ehkä tarttis olla kujallaoleva urpo ja se vois luoda tähän maailmaan jotain positiivista.

No comments: